EERST HULP AAN KINDEREN

EHBO NOOTDORP - EHBO voor iedereen.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis, NedCert, Nikta of LPEV. Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijgt u inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen (0-1 jaar) en kinderen (1-puberteit) bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden. Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van Eerste Hulp. Diegenen die het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een vermelding op het diploma dat zij dit certificaat behaald hebben..

Cursusduur Eerste hulp aan kinderen

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen wordt gegeven in 5 lessen van ongeveer 2,5 uur.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van het cursusgeld!
Kijk voor een overzicht op Zorgwijzer.nl.

Kosten cursus

De kosten voor de opleiding Eerst Hulp aan Kinderen bedragen € 95,00.
Deze kosten zijn inclusief:

- Het Oranje Kruis studiemateriaal.
- Verbandmiddelen (om mee te oefenen)
- Huur locatie
- Onkostenvergoedingen (docenten, arts, lotus)
- Examengeld
- Diploma
- 1 jaar Lidmaatschap van de Nationale Bond voor EHBO.
- Jaarlidmaatschap EHBO vereniging Nootdorp.

Aanvullenden informatie

Er is nog geen nieuwe opleiding Eerste Hulp aan Kinderen gepland.
Eisen voor deelnamen aan de cursus Eerste Hulp aan Kinderen zijn:

- Op de examendatum moet u minimaal 16 jaar zijn.
- Voldoende kennis van de Nederlandse taal (alle lessen en lesmateriaal zijn in het Nederlands).
De kosten voor de Basisopleiding eerstehulpverlener EHBO bedragen € 95,00.
Deze kosten zijn inclusief:

- Het Oranje Kruis studiemateriaal.
- Verbandmiddelen (om mee te oefenen)
- Huur locatie
- Onkostenvergoedingen (docenten, arts, lotus)
- Examengeld
- Diploma
- 1 jaar Lidmaatschap van de Nationale Bond voor EHBO.
- Jaarlidmaatschap EHBO vereniging Nootdorp.
Heeft u interesse in deze cursus neem dan contact op met het secretariaat van EHBO Vereniging Nootdorp:
  • 06 - 29 99 13 24
  • ehbo.nootdorp@outlook.com

• Of download HIER het inschrijfformulier.